Na de afgelopen jaren de halve wereld te zijn afgereisd met verschillende Canadese muziek shows zijn we dit jaar voor het eerst een muziektheatershow op de planken gezet in Nederland en Belgie. The Spirit Sings.

Een show die zich moeilijk liet omschrijven omdat we hier minder bekend zijn met de Canadese geschiedenis en cultuur. The Spirit Sings is een verhaal over de Indiaanse gemeenschap, de Metis cultuur en de invloed van de Schotten en de Fransen op hun cultuur en muziek.

Toch hebben een aantal theaters, samen met ons, het risico willen nemen om de show te programmeren en met resultaat. Staande ovaties en een merchandise verkoop die alle verwachtingen ver heeft overtroffen, dat is een compliment van het publiek dat je niet moet onderschatten.

We begonnen als totaal onbekende aanbieder in het theater circuit op het moment dat de btw op theaterkaartjes met maar liefst 13% werd verhoogd en de subsidies werden gekort. Maar we hielden vertrouwen in de show en dat is beloond door honderden bezoekers die de show kwamen bekijken, soms vooraf al enthousiast maar vaak ook sceptisch.

Ik denk dat we een goede start gemaakt hebben en zie deze nieuwe tak van Mc-Ent management dan ook vol vertrouwen tegemoet.

Op 4 november start het volgende theater project: A Celtic Night met de geweldige Maria Dunn en The McDades. Zorg dat je deze kans niet mist.